Rašelina je stvorená z viac ako stoviek rastlín rastúcich v plodnej pôde. Skrýva nespočetné množstvo živín, prírodných stopových prvkov, minerály a látky ľahko vstrebávajúce sa cez ľudskú pokožku. Je bohatá na organické látky, a to hlavne na kyselinu huminovú, triesloviny, vosky a enzýmy. Priaznivo ovplyvňuje obnovu kožných buniek, pôsobí antibakteriálne a posilňuje imunitu. Svojím zložením zvyšuje prekrvenie, zlepšuje činnosť svalstva a kĺbov, podporuje rýchlejšie vstrebávanie krvných výronov, zlepšuje hojenie ťažkých kožných ekzémov, zlepšuje stav pomarančovej pokožky a mnohé iné. Jej aplikácia je vhodná hlavne pred masážou po dobu 20-25 minút.

Pôsobenie rašeliny:

- termofyzikálne:
Jedným z hlavných efektov rašeliny je jej tepelný efekt, kedy teplo, získané jej ohriatím, sa šíri žiarením, prevodom a vedením. V porovnaní s tepelnou kapacitou vody je tepelná zotrvačnosť rašeliny 5,15 krát dlhšia, čo podporuje výrazný hlboko pôsobiaci tepelný efekt peloidu s lokálnou hyperémiou organizmu ako komplexná reflexná reakcia. Špeciálnou úpravou rašeliny podľa tejto normy, sa podarilo tepelnú zotrvačnosť predĺžiť o 20% pri súčasnom zlepšení manipulácie s výrobkom.

- biochemické:
Súčasťou rašeliny sú tiež produkty humifikačného procesu (huminové kyseliny), ktoré sa pri priamej aplikácii stávajú súčasťou komplexného pôsobenia peloidov.

 Objednať sa:

Masáž chrbta + rašelinový zábal  Masáž celého tela + rašelinový zábal

 

Teplý zábal doporučujeme pri:

Chronické stavy reumatického pôvodu

Artrózy

Svalové kontraktúry

Bolesti kĺbov a chrbtice

Obezita

Celulitis

Vhodné pre zvýšenie lokálneho prekrvenia

 

Kontraindikácie pre teplý zábal:

Akútne zápaly močových ciest

Tehotenstvo

Dekompenzované kardiologické ochorenia

Otvorené poranenia kože, krvácanie

Horúčkovité stavy

Ťažšie zápalové iné akútne ochorenia kože

Ťažké obehové poruchy

Precitlivenosť na teplo

Opuchy

Alergia na huminové kyseliny